«

»

pro 05

Dvostruka nagrada Šahovskom klubu Krapina!

Nagrada za najbolji klub i promociju sportaKrapinski športski savez danas je na svečanosti proglašenja najboljih sportaša, klubova i sportskih djelatnika Grada Krapine za 2014. godinu u amfiteatru Srednje škole Krapina dodijelio priznanja i nagrade. Šahovski klub Krapina proglašen je najboljim klubom u muškoj konkurenciji i dobio je nagradu za promociju sporta u ekipnoj konkurenciji! Zahvaljujemo se Krapinskom športskom savezu na dodijeljenim nagradama koje nas obvezuju na još veći rad, a raduju nas jer volimo igrati šah. Za naš klub napose su nam vrlo važna priznanja jer šah se u većini sredina i ne smatra sportom, međutim, u Krapini je to drukčije! Gledaju se svi sportovi podjednako.


Donosimo i tekst koji je čitan uz proglašenje:

Šahovski klub Krapina u 2014. godini ostvario je sljedeće rezultate:

 Državna natjecanja u organizaciji u Hrvatskoga šahovskoga saveza

– Nakon velike pobjede u III. hrvatskoj šahovskoj ligi centar A 2012. godine ŠK Krapina dokazao je da to nije bilo slučajno jer je već drugu godinu zaredom osvajanjem 7. mjesta kao desetorangirani od 12 ekipa ostao u najjačoj II. ligi u Hrvatskoj – II. hrvatskoj šahovskoj ligi centar koja obuhvaća 9 županija sjeverozapadne Hrvatske. Liga je odigrana u šest krugova i to u Sisku, Đurđevcu, Daruvaru (proljetni dio), Krapini, Bjelovaru i Križevcima (jesenski dio). Igralo se na šest ploča svaki sa svakim.

– Druga ekipa ŠK Krapina natjecala se u IV. D hrvatskoj šahovskoj ligi koja obuhvaća Krapinsko-zagorsku županiju te je nakon 7 odigranih kola osvojila 5. mjesto. liga je odigrana na putovanja.

– Kadetska ekipa ŠK Krapina nastupila je na 23. ekipnom prvenstvu Hrvatske u šahu za 2014. godinu, III. kadetskoj šahovskoj ligi centar. Nastupilo je 9 klubova iz devet županija sjeverozapadne Hrvatske. Igralo se na četiri ploče svaki sa svakim. Liga je odigrana u tri kruga i to u Zagrebu, Gornjem Mihaljevcu i Varaždinskim Toplicama. Sudjelovali su klubovi iz Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije te grada Zagreba.

 Županijska natjecanja u organizaciji Šahovskog saveza Krapinsko-zagorske županije

– U Kupu Krapinsko-zagorske županije osvojili smo drugo mjesto. Igralo se na četiri ploče, a sudjelovalo je svih 10 klubova iz naše Županije: ŠK Donja Stubica, ŠK Gaj Mače, ŠK Krapina, ŠK Krapinske Toplice, ŠKOroslavje, ŠK Polet Zabok, ŠK Pregrada, ŠK StražaHum naSutli i ŠK Zelenjak Klanjec.

– Na Ekipnom prvenstvu Krapinsko-zagorske županije u ubrzanom šahu nastupili smo sa dvije ekipe. Igralo se na četiri ploče, a naša prva ekipa osvojila je drugo mjesto. Sudjelovalo je 9 klubova iz naše Županije.

– naši članovi igrali su na 19. ekipnom prvenstvu Hrvatske dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u šahu u ekipi Grada Zagreba koji je osvojio 1. mjesto i u ekipi Krapinsko-zagorske županije 11. mjesto od 18 županija.

 

Za „Promociju sporta“

Šahovski klub Krapina od mnogih je šahista pohvaljen kao dobar organizator i domaćin. Kao rezultat toga svake godine se u Krapini odigra najmanje desetak natjecanja na županijskoj i državnoj razini. U Krapinsko-zagorskoj županiji centar za natjecanja je Krapina. U Krapini se dosad natjecalo više od 3000 šahista iz cijele države.
Od važnijih natjecanja koja je Šahovski klub Krapina organizirao ili suorganizirao izdvajamo:

– organizacija Pojedinačnog prvenstva Republike Hrvatske u šahu za žene 2010. godine

– osamnaest godina u prosincu se održava Pojedinačni brzopotezni šahovski turnir uz Dan grada Krapine

– četvrti put zaredom odigrano je Otvoreno prvenstvo Grada Krapine (lipanj-srpanj).

– 12. rujna 2014. organizirao je prvi Memorijal Miljenka Medića. Sudjelovalo je 53 igrača.

– organizacija jednog kruga hrvatske kadetske šahovske lige centar. Nastupilo je 306 kadeta i kadetkinja iz 9 županija sjeverozapadne Hrvatske.

– svake godine domaćin je jednog ili dva kruga II. hrvatske šahovske lige centar

– suorganizacija sa Šahovski savezom KZŽ-e 3. otvorenog prvenstva Krapinsko-zagorske županije u ubrzanom šahu. Krapina, 1. lipnja 2014. – sudjelovalo 53 igrača.

– od veljače do ožujka organizirao je Kup Krapinsko-zagorske županije, sudjelovalo je 10 ekipa.

– 8. lipnja 2014. organizirao je Ekipno prvenstvo Krapinsko-zagorske županije u ubrzanom šahu, sudjelovalo je 9 ekipa.