«

»

Ruj 05

II. memorijal Miljenka Medića

miljac_15Šahovski klub Krapina organizirao je 6. rujna 2015. godine Pojedinačni brzopotezni šahovski turnir „II. memorijal Miljenka Medića“ u znak sjećanja na svojeg dugogodišnjeg člana, dobrog prijatelja i izvrsnog šahistu FIDE-majstora Miljenka Medića. Turnir je održan uz Tjedan kajkavske kulture i Dane krapinskog sporta. Igralo se u Restoranu KTC-a „Krapina“ s izvrsnim uvjetima gdje je svaki par imao svoj odvojeni stol, tako da jedni drugima ne smetaju ili uključe krivi sat. Tempo igre bio je 5 minuta po igraču, a odigrano je 11 kola. Turnir će se rejtingirati za Međunarodnu brzopoteznu listu.
Nastupilo je 56 igrača iz 6 županija i 21 šahovskog kluba, igrano je 11 kola. Drugi put za redom pobijedio je velemajstor Ivan Žaja iz Aržana, član ŠK Oroslavje sa 9,5 bodova. Drugi je Ivan Kalajžić (ŠK Sveta Nedjelja), a treći međunarodni majstor Zdenko Jušić (ŠK Goran, Bibinje) s 8,5 bodova. Najbolji kadet je Leon Livaić, a kadetkinja Magdalena Muha. Od igrača ŠK Krapina najbolje je plasirani Nenad Frouth na 9. mjestu sa 7 bodova.
Igrače je pozdravio predsjednik Krapinskog sportskog saveza Saša Kundih, a dogradonačelnik Dragutin Kozina otvorio je turnir uz minutu šutnje za našega Miljenka.
Turnir su sudile međunarodne sutkinje sestre Mirjana Medić i Radmila Švaljek i njezin sin Aleksandar Švaljek, županijski sudac.


| Rezultati |

Pobjednici Memorijalnog turnira 2015.Ivan Kalajžić, Magdalena Muha, pobjednik Ivan Žaja, Zdenko Jušić, Mirjana Medić i Leon Livaić

Raspis

Organizator: Šahovski klub Krapina uz Tjedan kajkavske kulture (5.-13. rujna 2015.) i Dane krapinskog sporta uz podršku Grada Krapine organizira Pojedinačni brzopotezni šahovski turnir „II. memorijal Miljenka Medića“.
Pokrovitelj: Krapinski sportski savez
Vrijeme i mjesto: 6. rujna 2015. godine u 10,00 sati. Restoran KTC-a „Krapina“ Bobovje 52/C. Prostor je klimatiziran, a parking je besplatan.
Pravo sudjelovanja: Svi registrirani igrači i igračice iz zemlje i inozemstva
Sustav natjecanja: Švicarski sustav, FIDE varijanta, broj kola odredit će se prema broju prijavljenih igrača.
Tempo igre: 5 minuta po igraču za partiju. Sparivanje u programu Swiss-Manager.
Turnir će se rejtingirati za Međunarodnu brzopoteznu listu.
NAGRADNI FOND TURNIRA: 70% od upisnina koji će biti raspoređen na pet nagrada. Trojica prvoplasiranih bit će nagrađeni i peharima.
Najuspješniji kadet i kadetkinja bit će nagrađeni medaljama.

Kotizacija: 50,00 kn
Za igrače i igračice mlađe od 20 godina, žene i veterane iznad 60 godina, upisnina je 30,00 kn.
Igrači i igračice s međunarodnim titulama ne plaćaju upisninu.
Zaključna registracija igrača u dvorani igre najkasnije do 9,45 sati.

Obveze: Svaki sudionik dužan je donijeti šahovsku garnituru standardnih dimenzija i elektronski šahovski sat (figure i sat postavlja bijeli).

Po završetku zadnjeg kola – podjela nagrada
Organizator osigurava ručak uz izbor od dva menija za sve sudionike.

Prijave za natjecanje:
Šahovski klub Krapina, tajnica Radmila Švaljek
49000 Krapina, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13
radnim danom tel/fax 049 370 561; 098 681-853
radmila.svaljek@kr.t-com.hr

Organizacijski odbor
Šahovskog kluba Krapina