ŠK Krapina u društvu vodećih!

Blaž Bratovič, Nenad Frouth i Mirjana Medić28. ekipno prvenstvo Hrvatske u šahu – II. liga centar
Najjača II. liga u Hrvatskoj, nakon prošlogodišnjeg ispadanja ŠK Končar i ŠK Strahoninec ulaskom ŠK Oroslavja i ŠK Garešnice te ispadanjem ŠK Podravke iz I. B lige postala je još jača. Pojedini klubovi pojačali su se sa stranim i jakim domaćim igračima. Ove godine i ŠK Krapina prvi put u povijesti kluba ima registriranog stranca – FIDE-majstora Blaža Bratovića iz Slovenije. U klub se vratio i naš dugogodišnji član nacionalni majstor Stjepan Draganić, a novi član je majstorski kandidat Zvonko Takač koji je za početak obje partije pobijedio!
Prvi krug II. lige koja obuhvaća devet županija sjeverozapadne Hrvatske odigran je 17. ožujka u Garešnici, Hotel Garić. Nastupa 12 klubova, igra se Bergerov sustav, svako sa svakim, šest ploča. Kad ekipe posložimo po rejtingu ŠK Krapina je deveta


Rezultati: II. liga centar | IV. D liga centar | II. A kadetska liga centar |

U 1. kolu igrali smo sa ŠD Međimurje i visoko ih pobijedili 4,5:1,5. Dobro raspoloženi krapinski šahisti doslovno su „pregazili“ Međimurce. Prvo je pobijedio naš novi član Zvonko Takač u precizno vođenom napadu na kralja. Zatim je finim taktičkim udarima pobijedila Mirjana Medić, ubrzo i Ivona koja je u središnjici također taktičkim udarom postigla materijalnu prednost i lako je realizirala. Obje smo igrale protiv FIDE-majstora. Zadnju pobjedu protiv mađarskog velemajstora postigao je još jedan novi član ŠK Krapina – FIDE-majstor Blaž Bratović iz Ljubljane.
Drugo kolo igrali smo s ŠK Bilogorom, klubom koji uvijek iznenađujuće održava plasman u gornjem dijelu tablice. Meč je počeo izvrsno za nas jer je na 6. ploči Zvonimir Maslać brzo matirao svoga protivnika. Ubrzo nakon toga slijedi i pobjeda na 5. Ploči gdje je Takač u završnici realizirao materijalnu prednost. Mirjana i Ivona imale su nešto bolje pozicije no nisu htjele forsirati igru jer već vodimo u meču pa su remizirale. Na drugoj ploči Nenad Frouth je kao crni zapao u teškoće u otvaranju i bijeli je to bez pogreške realizirao. Na 1. ploči bila je velika borba gdje je naš novi član Blaž Bratović imao slobodnjaka, osvojio čak i figuru, međutim poznati jak igrač završnica međunarodni majstor Srđan Marangunić pronašao je put k remiju. Tako je meć završio minimalnom pobjedom za nas i prvi put u povijesti igranja u II. ligi nalazimo se među vodećim klubovima!
Poredak nakon 2. kola: 1. ŠK Polet, Buševec 4 meč-boda (10 pojedinačnih bodova), 2. ŠK Konaki, Novo Virje 4 (9), 3. ŠK Krapina 4 (8), 4. ŠK Stjepan Bosak-URIHO, Zagreb 2 (6,5), 5. ŠK Oroslavje 2 (6), 6. ŠK Garešnica-Mount trade, Garešnica 2 (6), 7. ŠK Sloboda, Mihovljan 2 (6), 8. ŠŠK Podravka, Koprivnica 2 (5,5), 9. ŠK Tomislav-Goran, Sveti Ivan Žabno 2 (5), 10. ŠK Bilogora ´91, Grubišno Polje 0 (4,5), 11. ŠD Međimurje, Čakovec 0 (4), 12. ŠK Duga Resa 0 (1,5).
IV D liga centar – Krapina II natječe se u ligi koja obuhvaća sve klubove iz naše županije. Nastupa 9 klubova, igra se Bergerov sustav. U 1. kolu izgubili su minimalnim rezultatom od ŠK Krapinske Toplice, a u drugom kolu minimalnim rezultatom su pobijedili ŠK Donja Stubica.
Nakon drugog kola u vodstvu se nalazi ŠK Polet, Zabok, jedini s obje pobjede.