Krapina – VIII. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo KZŽ-e

Najmladji 6-godišnji Mihael KatićŠahovski savez Krapinsko-zagorske županije uz tehničku organizaciju Šahovskog kluba Krapina organizirao je 16. studenoga VIII. otvoreno kadetsko i juniorsko prvenstvo KZŽ-e. Odigrana su tri turnira u kategorijama do 12, 16 i 20 godina. Okupilo se pedeset mladih igrača iz Buševca, Donje Stubice, Garešnice, Oroslavja, Pregrade, Svete Nedelje, Sv. Križa Začretja i Zagreba. Igralo se 9 kola uz tempo igre od 10 minuta + 5 sekundi po igraču uz pravila za ubrzani šah. Turniri su odigrani u Restoranu KTC Krapina gdje je bio organiziran i ručak za igrače i voditelje. Najmlađi šahist bio je Mihael Katić član ŠK Ericsson Nikola Tesla sa 6 godina! Osvojio je 4 boda.

Rezultati: Do 12 godina | Do 16 godina | Do 20 godina |

U konkurenciji do 12 godina uvjerljivo je sa 7 pobjeda i 2 remija pobijedio Vibor Frouth član ŠK Zagreb. Drugi je Šimun Mlinarić sa 6,5 bodova (ŠK Donja Stubica), a treći Dominik Delibašić (ŠK Zagreb). Medaljama su nagrađeni Kevin Kucelj na 4. mjestu i Jakov Lončar na 5. mjestu – obojica članovi ŠK Oroslavje.
Vibor FrouthKarla Kos i Lea JeršekPješačka završnica
Nagrađeni su i najuspješniji do 8 godina – Gabriel Šoštarić (ŠK Polet, Buševec); najuspješniji do 10 godina – Ivan Horvat (ŠK Sveta Nedelja); najuspješnija kadetkinja do 10 godina Lara Marija Žagar (ŠK Sveta Nedelja) i najuspješnija do 12 godina Elena Horvačić (ŠK Polet, Buševec).
Pobjednici do 12 godinaPobjednici do 16 godinaPobjednici do 20 godina
U konkurenciji do 16 godina u vrlo neizvjesnoj borbi za prvo mjesto na kraju je slavio Erik Cvetković (ŠK Sveta Nedelja) sa 7 bodova. Drugi je Robert Ruk (ŠK Sveta Nedelja) sa 6,5 bodova. Treće do šesto mjesto podijelilo je 4 igrača sa 6 bodova. Po dodatnim kriterijima Ante Radalj (ŠK Sveta Nedelja) je treći, četvrta je Ela Grdenić (ŠK Donja Stubica), peti je Gabrijel Kučko (ŠK Donja Stubica), a šesta Marta Trgovac (ŠK Polet, Buševec) dobila je medalju za najuspješniju kadetkinju do 16 godina.
U konkurenciji do 20 godina igrao se Bergerov sustav u 9 kola. Uvjerljivo je pobijedio Marko Novosel (ŠK Donja Stubica) sa 7 bodova. Drugi je Lovro Novosel (ŠK Sveta Nedelja), a treći je Roko Jaković (ŠK Oroslavje).
Medaljama su nagrađeni Ivo Veverec (ŠK Oroslavje) na četvrtom mjestu i Sara Arlavi (ŠK Sveta Nedelja) na petom mjestu. Medalju za najbolju juniorku dobila je Petra Randić (ŠU Bljesak, Garešnica).