Miljenkov memorijal uspješno održan

Josip Krklec-Brzi - Marko Novosel10. rujna 2021., Krapina – Šahovski klub Krapina organizirao je  Pojedinačni brzopotezni šahovski turnir „Memorijal Miljenka Medića“ uz Tjedan kajkavske kulure i Dane krapinskog sporta. Turnir je igran švicarskim sustavom u 11 kola i s tempom igre od 5 minuta + 3 sekunde po igraču, a rejtingira se za Međunarodnu brzopoteznu rejting-listu. Zbog COVIDA-19 broj igrača ograničen je na 60 sudionika, a igralo se u KTC-u Restoran “Krapina”, Bobovje 52/C. Predsjednik Krapinskog sportkog saveza Saša Kundih pozdravio je igrače i otvorio turnir.


| Rezultati |

Okupio se šarolik sastav od velemajstora do igrača bez kategorije iz raznih klubova: Vinkovaca, Dubrovnika, Požege, Ravne Gore, Mihovljana, Karlovca, Velike Gorice, Gornjeg Mihaljevca, Zagreba i igrači iz naše županije. Kroz 11 kola izmjenjivali su se igrači na vodećim pozicijama, a na kraju je pobijedio FIDE-majstor Marijan Krištović (ŠK Tomislav-Goran, Sv. Ivan Žabno) s izvrsnih 9,5 osvojenih bodova u tako jakoj konkurenciji. Drugi je majstorski kandidat Oliver Kukas (ŠK Oroslavje) koji je imao izvrstan start, stopostotan rezultat u prvih pet kola, no u završnici je zaostao za pobjednikom. Međunarodni majstor Vladimir Hrešć (ŠK Tomislav-Goran) vodio je veći dio turnira, nakon 7 kola imao je stopostotan rezultat, no izgubio je zadnje dvije partije i završio na 3. mjestu s 8 bodova. Najuspješniji igrač ŠK Krapina je Josip Krklec-Brzi na 14. mjestu sa 6,5 bodova. Među kadetima, uvjerljivo je najbolji bio Filip Car (ŠK Ban Jelačić, Zaprešić) sa 6 bodova. Pobjednici su nagrađeni peharima, a najuspješniji kadet medaljom. Svi sudionici turnira dobili su majicu “Dani krapinskog sporta”.


Dvorana, 2021kukas - novoselDvorana2, 2021


Konačan poredak:
1. Marijan Krištović 9½, 2. Oliver Kukas 8½, 3.-5. Vladimir Hrešć, Ivan Žaja, Miro Pandurević 8, 6.-7. Ante Jurković, Milan Mrđa 7½, 8.-11. Goran Šegović, Zdravko Margitić, Filip Pavić, Zdenko Bender 7, 12.-15. Ivan Dadić, Srđan Basarić, Josip Krklec, Zoran Zelenika 6½, 16.-27. Mirko Raljić, Zdenko Jušić, Željko Bedić, Robert Soldo, Boris Galoić, Filip Car, Vladimir Novosel, Branislav Roska, Ivo Jelečević, Damir Samovojska, Robert Krištović, Nenad Frouth 6 bodova itd.


Raspis

Organizator: Šahovski klub Krapina
Pokrovitelj: Krapinski sportski savez
Vrijeme i mjesto: 10. rujna 2021. godine u 17,30 sati. KTC Restoran „Krapina“, Bobovje 52/C. Prostor je klimatiziran, a parking je besplatan.
Pravo sudjelovanja: Svi igrači i igračice iz zemlje koji imaju FIDE ID-broj.
Zbog COVIDA-19 broj igrača ograničen je na 70 sudionika. Prijave igrača do 9. rujna.
Sustav natjecanja: Švicarski sustav, FIDE varijanta, 11 kola.
Tempo igre: 5 minuta + 3 sekunde „Bronstein“. Sparivanje u programu Swiss-Manager.
Turnir će se rejtingirati za Međunarodnu brzopoteznu rejting-listu.

NAGRADNI FOND TURNIRA: 70% od upisnina koji će biti raspoređen na pet nagrada. Trojica prvoplasiranih bit će nagrađeni i peharima.
Najuspješniji kadet i kadetkinja bit će nagrađeni medaljama.
Najuspješniji igrači dobit će majicu „Dani krapinskog sporta“.

Kotizacija: 50,00 kn
Za igrače i igračice mlađe od 20 godina, žene i veterane iznad 60 godina, upisnina je 30,00 kn.
Igrači i igračice s međunarodnim titulama ne plaćaju upisninu.
Članovi Šahovskog kluba „Krapina“ ne plaćaju upisninu.
Zaključna potvrda dolaska prijavljenih igrača u dvorani za igru, najkasnije do 17,15 sati. Igrač koji ne potvrdi svoj dolazak do 17,15 sati neće biti uvršten u listu sudionika.

Obveze: Svaki sudionik dužan je donijeti šahovsku garnituru standardnih dimenzija i elektronski šahovski sat (figure i sat postavlja bijeli).

Podjela nagrada nakon završetka zadnjeg kola.
Organizator osigurava ručak za sve sudionike.

Prijave za natjecanje:
Šahovski klub Krapina, tajnica Radmila Švaljek
mob.: 098 681-853; e-mail: radmilasvaljek@gmail.com
COVID-19
Organizator će se pridržavati propisanih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.
Dvorana za igru je prostrana i organizator će osigurati propisan razmak između stolova.
Igračima će biti na raspolaganju alkoholna dezinfekcijska sredstva za ruke, kao i čisti sanitarni prostori za pranje ruku.
Parovi će se prikazivati na zidu, tako da igrači mogu održavati propisan razmak.


Miljenko Medić (10. siječnja 1955. – 9. lipnja 2014.)
Miljenkova slika uz nagradeOd 1997. godine bio je član ŠK Krapina u kojem je vrlo uspješno nastupao na pojedinačnim i ekipnim natjecanjima te tako pomogao uzlazu kluba od IV. do II. lige centar.
Bio je vrlo uspješan šahist, izdvajamo najveće rezultate:
1995. – 1. mjesto na I. šahovskoj olimpijadi IPCA (Hrabyne);
2003. – 1. mjesto na svjetskom kupu (Hrabyne);
2004. – najuspješniji sportaš s invaliditetom Republike Hrvatske za 2003. godinu.
Miljenko je bio i informatička šahovska legenda. Svojom nesebičnošću pomagao je šahistima instalirajući im kompletne šahovske programe i rješavao razne probleme na računalima. Volio je šah i u njemu je našao smisao života.


Organizacijski odbor
Šahovskog kluba Krapina