Ekipno prvenstvo KZŽ-e u ubrzanom šahu za 2021. godinu

ŠK Oroslavje - ŠK Krapina IIKrapina, 6. studenoga 2021. – Šahovski savez Krapinsko-zagorske županije, uz tehničku podršku Šahovskog kluba Krapina organizirao je 6. studenoga 2021. Ekipno prvenstvo Krapinsko-zagorske županije u ubrzanome šahu za 2021. godinu. Prvenstvo je igrano na 4 ploče, a svaka ekipa mogla je imati i dvije pričuve. Pravo nastupa imale su registrirane udruge ŠSKZŽ-e, a svaki klub mogao je nastupiti s više ekipa. Tempo igre bio je 10 minuta + 5 sekundi po igraču za cijelu partiju i natjecanje se rejtingira za Međunarodnu rapid rejting-listu, a poredak se određuje na osnovu osvojenih meč-bodova. Igralo se u ugodnom okruženju Restorana KTC Krapina uz pridržavanje epidemioloških mjera.


| Rezultati |

Drugo koloŠK Gaj, Mače - ŠK Polet, ZabokŠK Donja Stubica I - ŠK Krapina I
Nastupilo je 6 klubova, a ŠK Krapina i ŠK Donja Stubica imali su po dvije ekipe, pa je ukupno bilo 8 ekipa. Igralo se Bergerovim sustavom, svaki sa svakim s dirigiranim ždrijebom da ekipe iz istih klubova igraju međusobno u 1. kolu. Pobjednik je ŠK Straža, Hum na Sutli uz 6 pobjeda i jedan poraz. Na drugom mjestu je ŠK Oroslavje s istim brojem meč-bodova, ali manje pojedinačnih bodova. Treće mjesto osvojili su šahisti ŠK Krapina I., a igrali su: MK Nenad Frouth 3 boda iz 7 partija, WGM Mirjana Medić 5,5/7, WFM Ivona Purgar 5,5/7 i Josip Krklec-Brzi 4/7. Druga ekipa ŠK Krapina završila je na 7. mjestu s jednom pobjedom. Najuspješniji u drugoj ekipi bio je NM Stjepan Draganić s 4 boda iz partija.

Konačan poredak: 1. ŠK Straža, Hum na Sutli 12 meč-bodova (21 pojedinačnih bodova), 2. ŠK Oroslavje 12 (20), 3. ŠK Krapina I. 10 (18), 4. ŠK Polet, Zabok 8 (17), 5. ŠK Donja Stubica I. 8 (14,5), 6. ŠK Gaj, Mače 4 (11), 7. ŠK Krapina II. 2 (9), 8. ŠK Donja Stubica II. 0 (1,5).